Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Minister Dangui Oduber van Toerisme, Volksgezondheid en Sport, ziet niets vreemds aan de vijf benoemingen van politieke vertrouwelingen bij Directie Volksgezondheid (DVG). ,,Er is niets geheimzinnigs aan”, zei de bewindsman tegen NoticiaCla.
OduberEr is een document opgedoken waarin staat dat de ministerraad in september akkoord is gegaan met het contracteren van vijf vertrouwelingen van minister Oduber voor de duur van vijf jaar. Het gaat om personen die werkzaam waren bij zijn ministerie. De nieuwe functies houden onder andere in chauffeur voor patiëntenvervoer en hoofd van de afdeling ouderenzorg. Volgens de minister is de ministerraad akkoord gegaan, omdat er op korte termijn vervoer nodig was voor het transport van dialysepatiënten, nadat de AZV omwille van bezuinigingen deze dienst schrapte uit het voorzieningenpakket. Hij benadrukte dat hij al op 22 juni bekend had gemaakt dat hij met een oplossing voor de patiënten zou komen. ,,Om extra kosten voor de overheid te besparen, hebben we gekozen voor overplaatsing binnen de overheid.”
De goedkeuring van de ministerraad staat haaks op het beleid van integriteit en de speciale afdeling die daarvoor wordt ingericht. Of er kostenbesparing wordt bereikt is nog maar de vraag, want deze mensen krijgen een lucratief salaris, inclusief een auto.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).