Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - Het Openbaar Ministerie (OM) ziet geen basis voor een strafrechtelijk onderzoek naar minister-president Evelyn Wever-Croes wegens corruptie en zelfverrijking. Ook voor de tegenaanklacht van smaad en laster is onvoldoende bewijs.

 

AruOMStatenlid Melvin Tromp (AVP) diende een paar maanden geleden een aanklacht in tegen de premier. Volgens hem maakt ze zich in haar werk schuldig aan zelfverrijking door het advocatenkantoor van haar vader, Croes Wever Ruiz, allerlei werk te laten doen voor de regering. Andere advocatenkantoren zouden geen kans krijgen.
Op haar beurt diende de premier een aangifte in tegen Tromp wegens smaad en laster. Het OM vindt beide aangiftes ongefundeerd. Woordvoerder Ann Angela vertelde NoticiaCla dat Tromp onvoldoende informatie had aangeleverd om een strafrechtelijk onderzoek te starten. Het OM trekt nadrukkelijk de conclusie dat Tromp niet had kunnen weten dat zijn aangifte geseponeerd zou worden. Hoewel de aangifte schadelijk zou kunnen zijn voor het imago van de premier, vindt het OM dat dit soort aangiftes bekeken moeten worden binnen de context van de Arubaanse politiek.

Wever-Croes heeft steeds publiekelijk ontkend dat ze zich schuldig heeft gemaakt aan corruptie door haar vader steeds in te huren voor juridisch advies aan de regering. Overtuigd van haar zuiver handelen, diende ze een tegenaangifte in, maar ook die is niet gehonoreerd door het OM. Na het ontvangen van de brief van het OM stuurde ze een persbericht rond, waarin ze citeerde uit de brief: ,,Tevens maak ik van de gelegenheid gebruik om u te melden dat ik op basis van de door de heer Tromp aangeleverde informatie van oordeel ben, dat er geen sprake van een redelijk vermoeden van één of meerdere strafbare feiten.”
De premier is blij met de beslissing van het OM. ,,Nu dit duidelijk is, hoop ik dat de politieke opponenten stoppen met het rondstrooien van leugens. De waarheid haalt de leugen toch altijd weer in”, schrijft ze op haar Facebookpagina.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).