Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Eerder dan verwacht is het reisadvies voor Aruba gisteren van oranje naar code geel gegaan voor passagiers uit Nederland.

ArubaDe reden is dat het aantal besmettingen met het coronavirus op Aruba de laatste tijd is afgenomen.
Wie vanuit Aruba terugkomt in Nederland hoeft dus niet tien dagen in thuisquarantaine te gaan. Mensen die naar Aruba gaan, moeten een online immigratiekaart invullen. Aan die kaart moet een negatief PCR-testresultaat van 72 tot 12 uur voor vertrek zijn toegevoegd die ook bij inchecken dan wel instappen getoond moet worden.
,,Indien men dit niet doet moet men zich bij aankomst op de luchthaven van Aruba laten testen”, zo meldt een woordvoerder van de Aruba Tourism Authority. ,,Men wacht vervolgens het testresultaat in quarantaine op bijvoorbeeld de hotelkamer af. Dit duurt maximaal 24 uur, echter worden de resultaten vaak al na 4 tot 6 uur bekendgemaakt. Ook moeten reizigers een verplichte Aruba-bezoekersverzekering aankopen om tegen Covid-19 gerelateerde kosten gedekt te zijn die niet door de zorg- en reisverzekeraars gedekt worden.”
Eerder deze week verklaarde de Arubaanse minister van Volksgezondheid, Toerisme en Sport, Dangui Oduber, al dat de code voor het eiland volgende week mogelijk versoepeld zou worden naar geel.
Oduber sprak vorige week vrijdag met staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en zou op basis daarvan zijn verwachting hebben uitgesproken.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).