Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - De in augustus aangetreden nieuwe Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied (C-ZMCARIB), brigadegeneraal der mariniers Frank Boots, heeft zijn eerste werkbezoek aan Aruba gebracht.

marineNu er weer gevlogen mag worden tussen Aruba en Curaçao bezocht hij zowel eenheden op marinierskazerne Savaneta als belangrijke (veiligheids)partners op het eiland.
Op marinierskazerne Savaneta is kennisgemaakt met diverse lagen van de organisatie, van matrozen en miliciens van Arumil, tot en met (onder)officieren van zowel de vloot als het Korps Mariniers. Er is met veel verschillende mensen gesproken vanwege de verschillende werkzaamheden en diverse achtergronden. Ook sprak de generaal de kaderleden en civiele medewerkers van het Sociaal Vormings Traject om te zien hoe jongeren discipline aangeleerd krijgen en leren samenwerken om een goede start te krijgen in de maatschappij.

Boots is tevens directeur van de kustwacht. Op het kustwachtsteunpunt Aruba is daarom ook nader kennisgemaakt met het personeel. Generaal Boots: ,,Het was een goed werkbezoek. Ik was er om de mensen te leren kennen en om met ze te praten hoe zij ondanks alle omstandigheden hun werk uit weten te voeren. Gezien de vele militaire bijstanden die zij uitvoeren, van het ondersteunen van de kustwacht tot en met het ondersteunen van het Korps Politie Aruba, is dit niet altijd even makkelijk. Middels innovatieve en creatieve oplossingen weten de mannen en vrouwen dit toch uit te voeren.”
Naast het bezoeken van zijn eigen eenheden is ook kennisgemaakt met onder anderen de minister-president, de gouverneur van Aruba en de minister van Justitie. Praten met (veiligheids)partners is van groot belang om de (maritieme) grensbewaking te kunnen handhaven in de Caribische regio.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).