Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - Aruba Tourism Authority (ATA) verwacht dat in november ongeveer 7.000 toeristen naar Aruba komen. Datzelfde aantal verwacht ze in december te ontvangen.

ARUbaCeo Ronella Tjin Asjoe-Croes kondigde aan dat de verplichte verzekering voor bezoekers goedkoper wordt en dat mensen uit de hele Verenigde Staten welkom zijn.

De Covid-gerelateerde verzekering wordt een vast bedrag van dertig dollar per persoon, in plaats van tien dollar per dag. Kinderen betalen tien dollar. Ook wordt het onderscheid tussen Amerikaanse staten met veel en weinig coronabesmettingen losgelaten. Alle Amerikaanse toeristen zijn voortaan welkom, al moeten ze nog wel een coronatest doen. ATA is in overleg met verschillende luchtvaartmaatschappijen over de mogelijkheid om reizigers voor vertrek te testen.

Bezoekers uit Latijns-Amerika, Mexico, Dominicaanse Republiek en Haïti zijn weer welkom op Aruba vanaf 1 december, met uitzondering van Venezuela. Tjin Asjoe-Croes verwacht dat uit die landen nog eens ruim 2.000 toeristen naar Aruba komen. Toch blijft ATA conservatief in de voorspellingen, omdat de bezoekersaantallen in oktober tegenvielen. Dat had alles te maken met de tweede coronagolf. De bevolking wordt dringend verzocht de coronaregels na te leven, om te voorkomen dat de besmettingsaantallen weer oplopen.

Premier Evelyn Wever-Croes benadrukte eerder deze week dat de grenzen met Venezuela voorlopig dicht blijven, ondanks de oproep van president Nicolas Maduro. De regering vindt het onverantwoord om verkeer door de lucht en over het water toe te staan, zolang Venezuela de coronacrisis niet onder controle heeft.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).