Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - De regering heeft een ontwerp-landsbesluit opgesteld voor het ontslag van de minister van Ruimtelijke Ontwikkeling, Infrastructuur en Milieu, Marisol Lopez-Tromp (POR). Volgens de gouverneur is het nu aan de Staten van Aruba om dit wetsontwerp goed te keuren.

arulopezNa de op zijn zachtst gezegd onhandige gang van zaken rond de moties van wantrouwen jegens de bewindsvrouw, heeft de ministerraad woensdag besloten dat ze moet vertrekken. Gouverneur van Aruba Alfonso Boekhoudt heeft gisteren het ontwerp-landsbesluit ter vaststelling ontvangen van minister-president Wever-Croes.

De gouverneur heeft vrijwel direct een brief gericht aan de Statenvoorzitter waarin wordt verzocht om het oordeel van de Staten over het voorgenomen ontslag van de minister. Dit oordeel wordt gevraagd op grond van artikel II.2, eerste lid, van de Staatsregeling van Aruba. De gouverneur wijst er in de brief op dat het functioneren van de regering in het geding is indien de eenheid van het regeringsbeleid niet wordt gewaarborgd. ,,Zowel voor de ministers gezamenlijk als voor elke minister afzonderlijk is het van belang dat zij ten aanzien van dat beleid op één lijn zitten en die lijn ook naar buiten toe uitdragen c.q. kunnen uitdragen.”

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.