Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Refineria di Aruba (RdA) is in overleg met een nieuwe huurder voor de opslagtanks op het terrein van de raffinaderij in San Nicolas. Het met een andere partij gesloten contract is verbroken, omdat die niet aan haar financiële verplichtingen heeft voldaan.

arutanksSinds 30 april van dit jaar heeft Land Aruba weer de beschikking over de installaties en terreinen van de voormalige raffinaderij. Toen werd het contract met Citgo definitief beëindigd. Er ging onmiddellijk een aanbesteding van start om de beschikbare opslagtanks te verhuren. Meer dan veertig gegadigden meldden zich binnen twee weken. Na ruim drie maanden om alle formaliteiten te regelen, tekende RdA op 14 augustus een huurcontract met de partij die het meest lucratieve bod had uitgebracht. Dat contract had een looptijd van twaalf maanden, met een optie voor een verlenging met nog eens twaalf maanden.

Als onderdeel van het contract moest de huurder een bankgarantie regelen ter dekking van de huur in geval van niet tijdige betaling. Toen er betaald moest worden liet de huurder weten dat er een onverwacht probleem was gerezen, maar dat het goed zou komen. RdA gaf de huurder extra tijd, maar die bleek de zaken niet te kunnen regelen. Daarop heeft RdA het contract beëindigd en de onderhandelingen met een ander bedrijf opgestart.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).