Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - Met 67 nieuwe besmettingen lijkt de piek in het aantal coronabesmettingen achter de rug. De regering gaat ervan uit dat alle bezoekers van de besmette etablissementen in de ‘Hot Zone’ zijn opgespoord en getest.

arubaDe nieuwste besmettingen komen voornamelijk uit de families van de mensen die het virus in de kroeg hebben opgelopen en mee naar huis hebben gebracht. In een week tijd zijn ongeveer 4.500 lokale mensen getest en daar zijn 450 besmette personen uit opgespoord.

De regering heeft de drive-through teststraat in Noord gesloten. Een particulier laboratorium had toestemming gekregen om deze vorm van testen uit te voeren, maar bleek de vraag niet aan te kunnen. Een van de voorwaarden voor de teststraat was dat de uitslagen van de tests binnen 24 uur bekend moesten zijn. Deze termijn bleek gaandeweg opgelopen te zijn tot drie dagen. Ook bleek het lab onvoldoende testmateriaal in huis te hebben en werden mensen na uren wachten zonder test naar huis gestuurd. Het is toegestaan voor particuliere laboratoria om coronatests uit te voeren, alleen niet via een drive through.

De teller van Directie Volksgezondheid (DVG) staat op 513 actieve besmettingen, waarvan zestien toeristen. De overige 497 zijn lokale besmettingen. DVG heeft tot nu toe 12.982 coronatests uitgevoerd, waarvan 6.724 op Luchthaven Reina Beatrix. Van de sinds maart afgenomen tests bleken er 12.352 negatief en 650 positief.

Vanuit Nederland meldt Gevolmachtigde minister Guilfred Besaril dat tot nu toe zes Arubaanse bursalen positief getest zijn op Covid-19. Acht studenten hebben een negatieve testuitslag en van elf studenten is de test nog niet bekend. Drie mentoren zijn getest nadat ze symptomen kregen van corona. Twee van hen zijn negatief en van de derde is de uitslag nog niet bekend. Ook onder de opvangcommissies zijn geen gevallen van corona bekend.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.