Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - ,,Het lijkt erop dat de curve begint af te vlakken. Gedurende het weekend zijn dagelijks ongeveer evenveel tests afgenomen als afgelopen week, maar er zijn minder besmettingen vastgesteld.”

arucorkiaMinister-president Evelyn Wever-Croes is voorzichtig positief over het effect van de strengere regels in de strijd tegen corona. ,,Zodra het aantal besmettingen opliep, hebben we gekozen voor een agressieve strategie, met strenge regels. De bevolking lijkt nu wel te luisteren. De straten zijn vrijwel leeg en er is duidelijke discipline om de regels te volgen. Ik vind dat een goed teken. We hebben het virus al eerder verslagen en we kunnen dat weer.”

Gisteren zijn er 54 nieuwe besmettingen vastgesteld. De teller van Directie Volksgezondheid (DVG) staat nu op 446 actieve besmettingen, waarvan het elf toeristen betreffen. De overige 435 zijn lokale besmettingen. DVG heeft tot nu toe 12.271 coronatests uitgevoerd, waarvan 6.529 op Luchthaven Reina Beatrix. Van de sinds maart afgenomen tests bleken er 11.708 negatief en 563 positief.

De bewindsvrouw liet zaterdag op haar Facebookpagina weten dat haar zoon Kevin positief getest is op het virus. Hij werkt op Luchthaven Reina Beatrix. Wever-Croes heeft de afgelopen tijd geen intensief contact met haar zoon gehad, juist om eventuele overdracht van Covid-19 te voorkomen. Vanwege de groei van het aantal Covid-besmettingen, heeft het Horacio Oduber Hospital maatregelen genomen om de patiënten en de staf te beschermen. Behalve de verplichting voor alle bezoekers om een mondkapje te dragen, zijn ook de mogelijkheden om opgenomen patiënten te bezoeken, ingeperkt. Per patiënt is slechts een bezoeker toegestaan, voor maximaal een uur per dag. Dat moet op afspraak, om zo sociale afstand te kunnen houden.

Er zijn speciale regels voor patiënten op de afdeling intensive care, de kinderafdeling en de afdeling verloskunde. Voor het bezoeken van terminale patiënten zijn ruimere bezoekuren. In het Korrectie Instituut Aruba (KIA) zijn de bezoekuren helemaal stopgezet. Voorlopig mogen de gedetineerden geen bezoek ontvangen. De directie vindt het niet verantwoord om bezoekers toe te laten, waarvan niet bekend is of die corona hebben. Met een algemeen bezoekverbod worden de gedetineerden en het personeel beschermd. Het verbod geldt ook voor advocaten. De gedetineerden krijgen de mogelijkheid om via Skype vertrouwelijke zaken met hun raadsman te bespreken.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.