Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - De 108 bedrijven in de toeristische sector die tot nu in het bezit zijn van het predicaat van de Aruba Health & Happiness Code (HH Code), krijgen de komende tijd te maken met controles. Uit berichten op sociale media blijkt dat niet overal de Covid-regels consequent worden gehandhaafd.

arutoerismeDe ceo van Aruba Tourism Authority (ATA), Ronella Tjin Asjoe-Croes, maakte bekend dat bij overtredingen het predicaat wordt afgenomen. Dat betekent onder de huidige regels dat het bedrijf gesloten wordt en geen gasten meer mag ontvangen. Tjin Asjoe-Croes benadrukt dat de regels voor hygiëne en sociale afstand voorlopig nog gelden. ,,Onze grenzen zijn nu geopend en dus is het van groot belang dat we ons allemaal houden aan het Covid-protocol. We waarschuwen als er een overtreding wordt geconstateerd, maar bij de tweede keer treden we meteen op.”

Een bedrijf dat het zegel van de HH Code kwijt is, moet de hele procedure weer doorlopen om opnieuw goedgekeurd te worden. Wie getuige is van overtredingen door een bedrijf, wordt verzocht dit te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het programma HH Code is in lijn met de vereisten van de WHO. De bedrijven die het zegel dragen zijn gecontroleerd door Directie Volksgezondheid en Dienst Warenkeuring en Hygiëne. In principe hebben deze bedrijven protocollen en regels ingevoerd om verspreiding van Covid-19 tegen te gaan en heeft het personeel trainingen doorlopen.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).