Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - De kustwacht heeft deze week verschillende Arubaanse vissersboten gecontroleerd. In twee gevallen bleken aan boord mannen te zijn die illegaal op Aruba wonen. arubootOmstreeks 11.00 uur woensdag heeft de kustwacht, na een melding van het Rescue & Coordination Center (RCC), een vaartuig gestopt dat uit het zuiden kwam, op ongeveer een nautische mijl van de haven van Barcadera. Het bleek te gaan om het lokale vaartuig Awacati met registratie A-2513. Er bevonden zich twee opvarenden aan boord. Voor een grondig onderzoek is besloten om het vaartuig verder te begeleiden naar de Barcadera-haven. Na de nodige controles te hebben uitgevoerd aan boord is gebleken dat een bemanningslid illegaal op het eiland vertoefde. De ongedocumenteerde persoon is overgedragen aan de grenspolitie voor verdere afhandeling en onderzoek.

Ook dinsdag werd een vaartuig in Arubaanse wateren aangetroffen met een ongedocumenteerde aan boord. Dit maal op de Materialista. Tijdens controle van de kustwacht zag men dat de papieren van de persoon niet in orde leken. Uit een telefoontje naar Dimas, de immigratie-organisatie van Aruba, bleek dat de vergunning van de persoon was verlopen. De kustwacht heeft de persoon in kwestie overgedragen aan Warda Nos Costa, die de verdere afhandeling zal verrichten. Het ging dus om twee illegale personen. Van de ene was de asielaanvraag geweigerd en van de andere was de verblijfsvergunning verlopen.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.