Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - Statenlid Alan Howell (POR) heeft informatie uit een vertrouwelijk overleg met Parke Arikok gedeeld met de media. porDe directeur van Fundacion Parke Nacional Arikok (FPNA), Norman Kuiperi, heeft de kwestie gemeld bij Statenvoorzitter Juan ‘Ady’ Thijsen.

Dat meldt NoticiaCla. Howell stuurde na afloop van vergaderingen met FPNA en de Aruba Offroad Foundation (AOF), een persbericht rond. Daarin zei hij dat het verbod op ATV’s en UTV’s in het nationale park zou leiden tot het verlies van honderden banen. ,,Natuurlijk moeten we onze flora en fauna beschermen, maar meer werklozen kan echt niet.” Volgens Howell hebben de leden van de AOF zich bereid getoond zich te houden aan de regels van het park. ,,Het is gelukt om de partijen om de tafel te krijgen om een bevredigde oplossing uit te werken.”

Volgens NoticiaCla is het ten strengste verboden om informatie uit dit soort vergaderingen naar buiten te brengen en is er zelfs sprake van een strafbaar feit. Daarnaast zou het betreffende onderwerp helemaal niet ter sprake zijn geweest. Het lijkt erop dat Howell vanuit zijn sympathie voor AOF te ver is gegaan.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.