Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - Een groep Arubanen en Arubaanse studenten is zaterdag per vliegtuig uit Nederland gekomen. Zij fungeerden als proefpersonen om de procedures voor reizigers uit Nederland te testen.

ARU AirportVolgens minister-president Evelyn Wever-Croes is de proef goed verlopen en is Aruba klaar om de grenzen voor passagiers uit Nederland te heropenen. Op 1 juli is het officieel zover.

De reizigers moesten alles doen wat gevraagd gaat worden van reizigers die vanaf 1 juli Aruba binnenkomen. Zo moeten ze zich van tevoren digitaal registreren en een uitgebreid vragenformulier invullen. Ook is een coronatest verplicht. Die kan kort voor de vlucht of direct na aankomst worden afgenomen.

Tijdens de proef werden 51 proefpersonen op Luchthaven Reina Beatrix getest door personeel van het Horacio Oduber Hospital (HOH). Hoewel de uitslag van de test maar een dag op zich laat wachten, zitten alle deelnemers tot woensdag in quarantaine. De reden daarvoor is dat de wet die regelt dat mensen die negatief testen op Covid-19 niet in quarantaine hoeven bij binnenkomst op Aruba, pas vanaf 1 juli geldt.

De regering was van plan de coronatest op de airport uit te besteden aan een particulier laboratorium, maar besliste op aandringen van het HOH anders. Volgens de directie van het ziekenhuis hebben zij voldoende capaciteit om dat werk te doen en kunnen ze op momenten van topdrukte gemakkelijk terugvallen op gepensioneerde verpleegkundigen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.