Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - De Algemene Ziektekostenverzekering (AZV) werkt aan een plan om eigen bijdragen in te voeren voor geneesmiddelen en een bezoek aan een medisch specialist.

ARA AZVHet plan heeft alles te maken met de bezuinigingen van vijf miljoen florin per maand die Nederland eist als voorwaarde voor de financiële steun.

Als het plan doorgaat, moeten verzekerden voortaan vijf florin per receptregel zelf betalen. Een bezoek aan een medisch specialist gaat gepaard met een eigen bijdrage van tien florin. Een test bij een laboratorium is dan ook niet meer gratis, die kost een florin voor de verzekerde.

Om de sociaal zwakkeren te ontzien, werkt de regering aan een soort zorgtoeslag. Die moet voorkomen dat mensen om financiële redenen zorg gaan mijden, waardoor kwalen onnodig verergeren en het herstel uiteindelijk met veel hogere kosten gepaard gaat. Het parlement moet het plan nog goedkeuren.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).