Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - De Algemene Ziektekostenverzekering (AZV) werkt aan een plan om eigen bijdragen in te voeren voor geneesmiddelen en een bezoek aan een medisch specialist.

ARA AZVHet plan heeft alles te maken met de bezuinigingen van vijf miljoen florin per maand die Nederland eist als voorwaarde voor de financiële steun.

Als het plan doorgaat, moeten verzekerden voortaan vijf florin per receptregel zelf betalen. Een bezoek aan een medisch specialist gaat gepaard met een eigen bijdrage van tien florin. Een test bij een laboratorium is dan ook niet meer gratis, die kost een florin voor de verzekerde.

Om de sociaal zwakkeren te ontzien, werkt de regering aan een soort zorgtoeslag. Die moet voorkomen dat mensen om financiële redenen zorg gaan mijden, waardoor kwalen onnodig verergeren en het herstel uiteindelijk met veel hogere kosten gepaard gaat. Het parlement moet het plan nog goedkeuren.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.