Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers

Oranjestad - Aruba zal wanneer de grenzen weer opengaan alle binnenkomende passagiers ‘100 procent testen’. Het eiland opent vanaf 15 juni de grenzen tussen Curaçao en Bonaire. Dat is door de regering bekendgemaakt. ,,Daarna zullen vanaf 1 juli de grenzen open gaan voor Europa, Canada en het Caribisch Gebied, met uitzondering van Haïti en de Dominicaanse Republiek”, aldus premier Evelyn Wever-Croes.

ArubaNa 10 juli worden vervolgens Amerikanen toegelaten. Er is nog geen datum bepaald voor Zuid- en Midden-Amerika.

Als een passagier vooraf al getest is, dan moeten de resultaten geüpload worden en hoeft er geen test meer op Aruba worden afgenomen, zo meldde Toerisme-minister Dangui Oduber. Wordt een test geweigerd, dan moet de passagier verplicht in quarantaine. Wordt een passagier positief getest, dan kan deze niet naar het eigen geboekte hotel, maar zal hij of zij elders ondergebracht worden.

Ook moet er een zogenoemde ‘ED card 72’ en een ‘self health declaration’ ingevuld worden vóór het boarden. Tijdens de vlucht is een mondkapje verplicht. Alle toeristen moeten verplicht een Covid-19-verzekering afsluiten. Daarmee worden kosten gedekt voor isolatie, quarantaine of medisch ingrijpen. Overigens wordt de verzekering lokaal vanuit Arubaanse brokers automatische aangeboden bij het invullen van de ED card. Ten slotte zal bij aankomst ook de temperatuur worden gemeten van alle passagiers. Aldus berichtgeving in Noticiacla.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.