Al het nieuws

Oranjestad - Fundacion Parke Nacional Arikok (FPNA) laat weten dat wandelaars en fietsers gebruik mogen maken van Parke Arikok en Spaans Lagoen.

arikokWel moeten daarbij de richtlijnen van Directie Volksgezondheid in acht worden genomen . FPNA benadrukt in een persbericht dat de parken gesloten blijven voor motorvoertuigen. ,,Rangers controleren op beperkte schaal. Bezoekers moeten op hen eigen veiligheid letten en de parkregels respecteren”, aldus het persbericht.

FPNA heeft het persbericht uitgestuurd naar aanleiding van een ernstig ongeluk bij de natural pool, Conchi, eind april. Daar was een vader met zijn kinderen gaan zwemmen, terwijl duidelijk staat aangegeven dat zwemmen er niet mag. Door de harde wind was de zee ruw en een hoge golf sloeg over de rotsen en trok de kinderen de zee in. De vader slaagde er met moeite in zijn kinderen in veiligheid te brengen.

,,De waarschuwingen en andere regels zijn er om de bezoekers en de kwetsbare natuur te beschermen”, zo benadrukt FPNA. Het is niet toegestaan om met huisdieren in het park te wandelen. Verder is het verboden om flora, fauna of objecten te beschadigen of mee te nemen uit het park.

 

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.