Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - Er zijn op Aruba gisteren vijf nieuwe gevallen van corona vastgesteld. De teller staat nu op zestig besmettingen. Directie Volksgezondheid heeft tot nu toe ruim 800 coronatests uitgevoerd.

ARUWat opvalt, is dat alweer enige weken geleden een persoon virusvrij is verklaard. Het ging daarbij om het eerste coronageval op Aruba. De man in kwestie is direct naar de Verenigde Staten vertrokken. Sindsdien zijn er geen personen meer virusvrij getest. Volgens Sharine Koolman, hoofd Dienst Besmettelijke Ziektes, zijn de tests die worden gebruikt zó gevoelig, dat ze bij een minuscule hoeveelheid virus al een positieve test geven. ,,Virusvrij is eigenlijk niet aan te tonen. Wij noemen die gevallen ‘zwak positief’”, aldus Koolman.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).