Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - Er zijn op Aruba gisteren vijf nieuwe gevallen van corona vastgesteld. De teller staat nu op zestig besmettingen. Directie Volksgezondheid heeft tot nu toe ruim 800 coronatests uitgevoerd.

ARUWat opvalt, is dat alweer enige weken geleden een persoon virusvrij is verklaard. Het ging daarbij om het eerste coronageval op Aruba. De man in kwestie is direct naar de Verenigde Staten vertrokken. Sindsdien zijn er geen personen meer virusvrij getest. Volgens Sharine Koolman, hoofd Dienst Besmettelijke Ziektes, zijn de tests die worden gebruikt zó gevoelig, dat ze bij een minuscule hoeveelheid virus al een positieve test geven. ,,Virusvrij is eigenlijk niet aan te tonen. Wij noemen die gevallen ‘zwak positief’”, aldus Koolman.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.