Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het Arubaanse bedrijfsleven kan zich vinden in de Landsverordening verbod voor milieuschadelijke producten. Die werd onlangs door de Staten van Aruba aangenomen en geldt vanaf 1 juli volgend jaar.
plasticDe wet verbiedt invoer, vervaardiging, verkoop of gratis aanbieding van geheel van plastic vervaardigde wegwerpproducten. Daaronder vallen tassen met hengsel of andere vormen van handvatten met uitzondering van plastic tassen waarin, met het oog op internationale verplichtingen in het kader van de veiligheid, op (lucht)havens de belastingvrije aankopen (moeten) worden verpakt. Ook bestek, zoals vorken, messen, lepels en eetstokjes, borden en bekers, rietjes en roerstaafjes gaan in de ban. Wel wordt een uitzondering gemaakt voor rietjes bedoeld en gebruikt voor medische doeleinden.
Fastfoodbedrijven zullen op zoek moeten naar alternatieve verpakkingen. Supermarkten mogen hun klanten geen plastic zakken meer geven om onverpakte stukken groenten of fruit in te doen.
Ook voedselverpakkingen van polystyreen, het bekende piepschuim, mogen niet meer, evenmin als zonnebrandcrèmes die oxybenzone bevatten.
In de nieuwe wet staat ook een verbod om ballonnen of plastic confetti in de open lucht te gebruiken, los te laten of op een andere wijze vrij te laten komen.
Werkgeversorganisaties, organisaties die de belangen van de toeristische sector behartigen, importeurs en enkele grote bedrijven hebben hun handtekening gezet onder het wetsvoorstel.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).