Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Oranjestad - De gouverneur van Aruba, Alfonso Boekhoudt, heeft afgelopen zaterdag het nieuwe bord ‘The Governor’s Burrow’ onthuld bij hole 14 van het Shoco Conservation Project op Tierra del Sol. Ook plaatse hij een Shoco-zitstok (‘perch’).

F15 ARU Schoco project 1Een paar weken geleden bracht Boekhoudt een informeel bezoek aan Tierra Del Sol om gedetailleerd geïnformeerd te worden over de gemaakte vorderingen. Per toeval ontdekte hij dat er shoco’s het kunstmatige hol bij hole 14 waren ingetrokken. Op zaterdagochtend werd de gouverneur ontvangen door general manager Cisco Quant en voorzitter van Aruba Birdlife Conservation Greg Peterson. Samen brachten ze hem naar hole 14, het ‘Signature Hole’ van Tierra Del Sol, waar Natasha Silva (Conservation Manager), Gian Nunes (hoofd onderzoek van het Nationale Park van Aruba) en David Johnson van het Global Owl Project hem stonden op te wachten met de golfbaanmedewerkers en de vrijwilligers van Aruba Birdlife Conservation.
Het Shoco Conservation Project heeft inmiddels 22 kunstmatige holen die strategisch zijn geplaatst op veilige locaties op de golfcourse van Tierra del Sol. ,,Het is geweldig om te zien dat de shoco's dol zijn op hun nieuwe holen. De partners waren het er dan ook over eens dat het tijd werd om dit unieke project op Tierra del Sol te lanceren”, aldus Aruba Birdlife Conservation in een persbericht.
F15 ARU Schoco project 2,,We zijn de gouverneur van Aruba en Tierra del Sol dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen en we zijn de medewerkers van Tierra del Sol zeer erkentelijk voor hun tomeloze inzet bij dit project. Daarnaast wil Aruba Birdlife Conservation haar waardering uitspreken voor haar partners National Park of Aruba en The Global Owl Project. Dit project had echter nooit kunnen slagen zonder de inzet van onze fantastische vrijwilligers en de steun van onze supporters.”
Aruba Birdlife Conservation en National Park Aruba zijn drie jaar geleden een partnerschap aangegaan om de Shoco voor uitsterven te behoeden. Ze zochten samen een internationale partner en nodigden het Global Owl Project uit om mee te doen. Van daaruit werd een plan gemaakt en Cisco Quant van Tierra del Sol werd benaderd met het verzoek om gezamenlijk, op Tierra del Sol, het eerste Shoco Conservation Project op Aruba te starten.

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).