Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Naast kindertehuis Casa Cuna is een opvanghuis gebouwd, waar tienermoeders met hun baby tijdelijk kunnen wonen. Het project maakt deel uit van het Sociaal Crisisplan.

opvanghuisDonderdag werd het tienermoederhuis Cas Diet Booi feestelijk geopend door minister-president Evelyn Wever-Croes. De bedoeling is dat de jonge moeder daar deskundige begeleiding krijgt om te leren voor de baby te zorgen. Wanneer zij naar school gaat of naar werk, wordt de baby opgevangen bij Stichting Casa Cuna Progreso.
Dit kindertehuis is al meer dan 62 jaar de opvangplek voor kinderen tot acht jaar van wie de ouders om de een of andere reden niet voor hen kunnen zorgen.
Het project voor tienermoeders is bedoeld om de meiden een toekomst te bieden waarin ze zelfstandig en zelfverzekerd hun kind een goede opvoeding kunnen geven. In het project werken Stichting Fier, Cede Aruba en het Sociaal Crisisplan met elkaar samen. Dat komt bovenop de begeleiding door organisaties als Voogdijraad, Bureau Sostenemi, Departamento di Asunto Social, Stichting Guia Mi, Wit Gele Kruis, Hospital en huisartsen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).