Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Naast kindertehuis Casa Cuna is een opvanghuis gebouwd, waar tienermoeders met hun baby tijdelijk kunnen wonen. Het project maakt deel uit van het Sociaal Crisisplan.

opvanghuisDonderdag werd het tienermoederhuis Cas Diet Booi feestelijk geopend door minister-president Evelyn Wever-Croes. De bedoeling is dat de jonge moeder daar deskundige begeleiding krijgt om te leren voor de baby te zorgen. Wanneer zij naar school gaat of naar werk, wordt de baby opgevangen bij Stichting Casa Cuna Progreso.
Dit kindertehuis is al meer dan 62 jaar de opvangplek voor kinderen tot acht jaar van wie de ouders om de een of andere reden niet voor hen kunnen zorgen.
Het project voor tienermoeders is bedoeld om de meiden een toekomst te bieden waarin ze zelfstandig en zelfverzekerd hun kind een goede opvoeding kunnen geven. In het project werken Stichting Fier, Cede Aruba en het Sociaal Crisisplan met elkaar samen. Dat komt bovenop de begeleiding door organisaties als Voogdijraad, Bureau Sostenemi, Departamento di Asunto Social, Stichting Guia Mi, Wit Gele Kruis, Hospital en huisartsen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.