Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Een groep verpleegkundigen van het Horacio Oduber Hospitaal heeft gistermorgen het werk een uur lang neergelegd. Ze eisen dat Stichting Onroerend Goed Aruba (Soga), de eigenaar van het ziekenhuisgebouw, een boiler weghaalt.

ARU HOHHet 800.000 florin kostende apparaat zorgt al sinds het begin van de verbouwing voor overlast. De uitlaatgassen worden naar de luchtverversingsinstallatie geblazen, waardoor grote delen van het oude ziekenhuis getroffen worden door stankoverlast. Ondanks beloftes dat de boiler zou worden weggehaald, is hij nog steeds in gebruik.
Na een vergadering besloot vakbond ABV een werkonderbreking van een uur te houden. Voorzitter Gina Maduro bevestigde dat de actie gericht is tegen de passiviteit van Soga. ,,We hebben Soga een brief gestuurd met onze klachten en het verzoek er binnen een week op te reageren. Met onze actie willen we onze eis kracht bijzetten. Die boiler is niet goed of niet goed geplaatst en moet weg.”
Maduro verklaarde dat als Soga niet reageert, de acties worden geïntensiveerd. Ze benadrukte dat er een afspraak is met de directeur van het ziekenhuis dat de patiënten er niet de dupe van worden.

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).