Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Xander Bogaerts heeft een bijzondere mijlpaal bereikt. De 26-jarige honkballer van Boston Red Sox maakte in het thuisduel tegen de New York Yankees zijn duizendste honkslag in de Major League Baseball.

bogaertsDe korte stop, die sinds 2009 voor de Red Sox uitkomt, sloeg op Fenway Park in de vierde inning de bal dwars door het midden. Bogaerts is de 32ste speler van de Red Sox met duizend hits op zijn naam, maar hij is pas de derde die dat presteert vóór zijn 27ste verjaardag. Hij viert die op 1 oktober. Alleen Tris Speaker en Bobby Doerr, beiden opgenomen in de Baseball Hall of Fame, gingen hem voor.
,,Dat wist ik niet", vertelde Bogaerts na afloop tegen Amerikaanse journalisten. ,,Het zijn grote namen en grote spelers. Hopelijk kan ik nog jaren spelen." Voor Bogaerts was nummer 1.000 nog eens extra speciaal. ,,Het is vandaag de verjaardag van mijn moeder. Bovendien was mijn eerste homerun ooit ook tegen de Yankees. En ook op haar verjaardag. Dus het was een speciale dag voor mij."
De mijlpaal zorgde niet voor honkbalsucces voor de Red Sox. De aartsrivaal won met 5-1. Of Bogaerts met zijn ploeg de play-offs gaat halen en daardoor de landstitel kan prolongeren, is nog de vraag.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).