Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Xander Bogaerts heeft een bijzondere mijlpaal bereikt. De 26-jarige honkballer van Boston Red Sox maakte in het thuisduel tegen de New York Yankees zijn duizendste honkslag in de Major League Baseball.

bogaertsDe korte stop, die sinds 2009 voor de Red Sox uitkomt, sloeg op Fenway Park in de vierde inning de bal dwars door het midden. Bogaerts is de 32ste speler van de Red Sox met duizend hits op zijn naam, maar hij is pas de derde die dat presteert vóór zijn 27ste verjaardag. Hij viert die op 1 oktober. Alleen Tris Speaker en Bobby Doerr, beiden opgenomen in de Baseball Hall of Fame, gingen hem voor.
,,Dat wist ik niet", vertelde Bogaerts na afloop tegen Amerikaanse journalisten. ,,Het zijn grote namen en grote spelers. Hopelijk kan ik nog jaren spelen." Voor Bogaerts was nummer 1.000 nog eens extra speciaal. ,,Het is vandaag de verjaardag van mijn moeder. Bovendien was mijn eerste homerun ooit ook tegen de Yankees. En ook op haar verjaardag. Dus het was een speciale dag voor mij."
De mijlpaal zorgde niet voor honkbalsucces voor de Red Sox. De aartsrivaal won met 5-1. Of Bogaerts met zijn ploeg de play-offs gaat halen en daardoor de landstitel kan prolongeren, is nog de vraag.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.