Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De leerlingen van basisschool Cacique Macuarima hebben vrijdag kennisgemaakt met e-learning. Minister-president Evelyn Wever-Croes kwam persoonlijk op bezoek om het project te presenteren, samen met de initiatiefnemer, Statenlid Edgard Vrolijk.

aruelearningMet ingang van het komende schooljaar begint een proefproject e-Learning op enkele basisscholen. Met dit project wordt innovatie een richtpunt binnen het onderwijs, terwijl het rendement van de investeringen goed wordt gemeten.
Doel van dit project is om de moderne vaardigheden van jongs af aan te stimuleren onder kinderen. Daarnaast dient dit project als een versneller voor de realisatie van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) die door de Verenigde Naties zijn vastgesteld. Verder moet het onderwijs worden verbeterd, innovatie worden gestimuleerd en samenwerking op het werkveld worden aangemoedigd.
Volgens de regering zijn de investeringen binnen het onderwijs van Aruba de afgelopen jaren uitgebleven. Veel scholen werken met afgeschreven computers, sommige scholen zijn zelfs gedwongen tot het geven van uitsluitend theoretische computerlessen. De regering wil het gebrek aan goede hulpmiddelen binnen het onderwijs aanpakken. ,,Met het eLearning Pilot Project worden deze kwesties aangepakt, zal het onderwijs gedijen en zullen studenten beter voorbereid zijn op hun toekomstige carrière. Dit zal ook als een kans voor leraren dienen om hun kennis, waar nodig, te verbeteren”, aldus Wever-Croes.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).