Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Oranjestad/Willemstad - Het schip Maridive 702 is ondanks beslag en toestemming daarvoor door de rechter gisteren uit de territoriale wateren van Aruba weggevaren.

ruschipHet gerecht van Aruba had vorige week verlof verleend aan drie entiteiten - waaronder Riverlake, een op Curaçao gevestigde entiteit - om offshore tug/supply ship Maridive 702 in beslag te nemen.
Volgens het verlof mag beslag worden gelegd ter verzekering van een vordering op Maridive SAE tot een bedrag van 21 miljoen dollar. Maridive is eigenaar van het schip.
Het beslag is gelegd op zondag 14 juli. Vanaf dat moment mocht het vaartuig de territoriale wateren van Aruba niet meer verlaten. Dit is echter toch gebeurd, verneemt deze krant. Naar verluidt heeft het schip gisteren zijn Automatic Identification System (AIS) vroeg in de ochtend uitgezet om vervolgens ongemerkt de Arubaanse wateren te kunnen verlaten.
Dit is een strafbaar feit van de kapitein waarvoor hij gevangen kan worden genomen, zo verneemt de redactie. Het schip ligt nu net buiten de jurisdictie Aruba en de beslagleggers proberen het met behulp van de kustwacht weer de territoriale wateren in te krijgen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).