Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Oranjestad/Willemstad - Het schip Maridive 702 is ondanks beslag en toestemming daarvoor door de rechter gisteren uit de territoriale wateren van Aruba weggevaren.

ruschipHet gerecht van Aruba had vorige week verlof verleend aan drie entiteiten - waaronder Riverlake, een op Curaçao gevestigde entiteit - om offshore tug/supply ship Maridive 702 in beslag te nemen.
Volgens het verlof mag beslag worden gelegd ter verzekering van een vordering op Maridive SAE tot een bedrag van 21 miljoen dollar. Maridive is eigenaar van het schip.
Het beslag is gelegd op zondag 14 juli. Vanaf dat moment mocht het vaartuig de territoriale wateren van Aruba niet meer verlaten. Dit is echter toch gebeurd, verneemt deze krant. Naar verluidt heeft het schip gisteren zijn Automatic Identification System (AIS) vroeg in de ochtend uitgezet om vervolgens ongemerkt de Arubaanse wateren te kunnen verlaten.
Dit is een strafbaar feit van de kapitein waarvoor hij gevangen kan worden genomen, zo verneemt de redactie. Het schip ligt nu net buiten de jurisdictie Aruba en de beslagleggers proberen het met behulp van de kustwacht weer de territoriale wateren in te krijgen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.