Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Naar aanleiding van de vondst van een boot afgelopen weekend, waarmee waarschijnlijk Venezolanen illegaal naar Aruba zijn gekomen, heeft de regering de hulp ingeroepen van de Koninklijke Marine.

arubootjeMinister-president Evelyn Wever-Croes verklaarde dat Aruba alle hulp kan gebruiken om illegalen tegen te houden.
Een man die zondagochtend ging vissen, ontdekte rond 6.00 uur dat er een boot op het strand van Boca Mahos lag. Het ging om de No Tiene Limite. Behalve twee buitenboordmotoren was er niets achtergebleven.
De baai ligt aan de noordkant van Aruba, op een plek die niet te zien is op de radarbeelden. Die bestrijken de zuidwestkant van het eiland en de oostpunt. In het verleden werden de baaien aan de noordkant gebruikt voor het droppen van verdovende middelen, maar tegenwoordig voor het afzetten van illegalen.
De regering hoopt dat de marine beter dan Aruba zelf in staat is om dit soort kleine vaartuigjes tijdig te zien aankomen. ,,We zijn bezig met het opstellen van een protocol, waarin de concrete werkafspraken worden vastgelegd. We kunnen echter nog niet zeggen wanneer de handtekeningen onder het document worden gezet.”
Volgens de bewindsvrouw zijn er geen moeilijkheden te verwachten met de samenwerking met de lokale autoriteiten, ondanks dat er onlangs wrijving was toen een groepje mariniers werd ingezet bij een opsporingsactie. ,,Dat is nu net wat we met goede afspraken denken te kunnen vermijden.”


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).