Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad – Sinds begin deze week komen er nieuwe bankbiljetten uit de geldautomaten en geven de banken hun cliënten nieuw geld mee.

geld Minister Xiomara Ruiz-Maduro van Financiën kreeg als eerste het nieuwe geld uit handen van de president van de Centrale Bank.
Na een uitgebreide promotiecampagne om het publiek al voor de emissie van de nieuwe bankbiljetten vertrouwd te maken met de veiligheidskenmerken heeft de Centrale Bank van Aruba (CBA) de nieuwe 2019-serie florin-bankbiljetten op 3 juni 2019 officieel uitgegeven met de overhandiging van de eerste set van deze nieuwe serie florin-bankbiljetten aan Xiomara Ruiz-Maduro, minister van Financiën, Economische Zaken en Cultuur.
Vanaf 4 juni 2019 kan het publiek deze nieuwe serie florin-bankbiljetten verkrijgen bij de commerciële banken en kunnen deze ook worden gebruikt voor het doen van betalingen.
De komende tien weken kan nog betaald worden met het oude geld. Vanaf 12 augustus wordt de 2003-serie florin-bankbiljetten uit circulatie genomen en is niet langer wettig betaalmiddel. Omwisseling van de 2003-serie florin-bankbiljetten en de nieuwe 2019-serie kan nog zes maanden bij de commerciële banken. Vanaf 5 december is inwisselen van oud geld alleen nog mogelijk bij de Centrale Bank.
In de komende maanden zal de CBA uitgebreide informatiecampagnes blijven voeren via de verschillende mediakanalen, waaronder de kranten, radio, tv en CBA’s Facebook, Instagram en website, om het algemene publiek belangrijke informatie te verstrekken over de nieuwe 2019-serie bankbiljetten. Verder zal de CBA informatiebijeenkomsten houden voor specifieke doelgroepen en zal informatiemateriaal bij de MFA's, de nationale bibliotheek, scholen, postkantoren en commerciële banken beschikbaar zijn. Met betrekking tot de informatiesessies zal de CBA de data, tijden en locaties in de kranten publiceren, evenals op haar Facebook, Instagram en website.
www.cbaruba.org


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.