Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad/Oranjestad - Aruba houdt nog voor enkele maanden de grens met het noodlijdende buurland Venezuela gesloten. Dat heeft de Arubaanse Justitieminister Andin Bikker gisteren tijdens een persconferentie te kennen geven, aldus Noticia Cla.

arubaIn eerste instantie was de grenssluiting - die de Arubaanse premier Evelyn Wever-Croes had aangekondigd nadat Venezuela bekendmaakte de grens met Aruba weer te openen, maar met Curaçao gesloten te houden - voor een maand bedoeld. Deze maand komt op 10 juni ten einde. Het besluit om de grenssluiting met een aantal maanden te verlengen, is echter al genomen, aldus minister Bikker. Om hoeveel maanden het gaat, is vooralsnog onduidelijk.
Met de maatregel hoopt Aruba enigszins grip te kunnen krijgen op de migratiestroom. Afgelopen zondag werden weer tien ongedocumenteerde Venezolanen aangehouden die op illegale wijze probeerden Aruba binnen te komen.

 


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).