Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad/Oranjestad - Aruba houdt nog voor enkele maanden de grens met het noodlijdende buurland Venezuela gesloten. Dat heeft de Arubaanse Justitieminister Andin Bikker gisteren tijdens een persconferentie te kennen geven, aldus Noticia Cla.

arubaIn eerste instantie was de grenssluiting - die de Arubaanse premier Evelyn Wever-Croes had aangekondigd nadat Venezuela bekendmaakte de grens met Aruba weer te openen, maar met Curaçao gesloten te houden - voor een maand bedoeld. Deze maand komt op 10 juni ten einde. Het besluit om de grenssluiting met een aantal maanden te verlengen, is echter al genomen, aldus minister Bikker. Om hoeveel maanden het gaat, is vooralsnog onduidelijk.
Met de maatregel hoopt Aruba enigszins grip te kunnen krijgen op de migratiestroom. Afgelopen zondag werden weer tien ongedocumenteerde Venezolanen aangehouden die op illegale wijze probeerden Aruba binnen te komen.

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.