Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Ronan van Putten heeft de Copa Hubenil Gobernador Felipe B. Tromp gewonnen. Hij kreeg de wisselbokaal uitgereikt door gouverneur Alfonso Boekhoudt, tijdens een ceremonie in het Koningin Wilhelminapark.

copaIeder jaar wordt ter gelegenheid van Koningsdag een selectie gemaakt van jongeren die opvallende prestaties hebben geleverd op sportief, cultureel of maatschappelijk gebied. De negentienjarige Van Putten studeert voor Sociaal Pedagogisch Medewerker, doet veel aan sport en gaat graag uit. Hij is actief in de Circle K, de jongerenorganisatie van Kiwanis. Van Putten ontwikkelt zich via het volgen van seminars op het gebied van Student Leadership. Als vrijwilliger is hij actief in verschillende organisaties en bij projecten wordt nooit vergeefs een beroep op hem gedaan.
Eervolle vermeldingen waren er voor Priscilla Quant, Zayna Maduro en Rebecca Jansen. Quant is zeventien jaar en brengt geregeld liederen ten gehore op festivals. Ze zit nog op school en volgt daarnaast dans-, gymnastiek- en muzieklessen. Ook maakt ze deel uit van de redactie van ‘Amigoe op school’.
De veertienjarige Jansen begon vijf jaar geleden met de sport triatlon. Vorig jaar werd ze gekozen tot ‘Kids Female Athlete’ van de Aruba Triathlon Association, wegens haar uitstekende prestaties.
Maduro is dertien jaar en al jaren lid van Club Gymnastico Arubano Avanse. In 2018 heeft ze deelgenomen aan internationale competities in Colombia en de Dominicaanse Republiek. Met gouden, zilveren en bronzen medailles kwam ze weer thuis.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.