Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het ministerie van Onderwijs heeft het Nationaal Onderwijsplan ‘PEN2030’ gepresenteerd aan belanghebbenden in de sociale, economische en milieusectoren.

arubaHet doel van dit onderwijsplan is alle belanghebbenden op één lijn te krijgen voor een gezamenlijke visie in het Arubaanse onderwijs.
Het plan is tot stand gekomen dankzij meerdere beraadslagingen met belanghebbenden in een poging de gemeenschappelijke doelstellingen voor de opleiding van Aruba te bereiken. Er werden meerdere sessies georganiseerd om te brainstormen over elementen als kwaliteit, innovatie en ‘best practices’ binnen het onderwijs.
Er is een digitale enquête gehouden om docenten de mogelijkheid te bieden feedback te geven. Dezelfde gelegenheid werd aan de gemeenschap geboden voor het creëren van de PEN2030. Veel sessies vonden plaats waarbij schoolbesturen en de onderwijsinspectie samen met de Directie Onderwijs de gelegenheid hadden de huidige situatie in het onderwijssysteem te evalueren en de nieuwe richting te ontwikkelen.
Een grote verscheidenheid aan onderwerpen werd gepresenteerd, zoals de mondiale en lokale ontwikkelingen in het onderwijs, noodzakelijke vaardigheden, aandachtspunten in het onderwijs en de visie voor het onderwijs 2030. Bijkomende kwaliteitsgerelateerde onderwerpen die werden gepresenteerd waren ontwikkelingsdoelen, gewenste resultaten, primair proces, kernbronnen en ondersteuningsmechanisme.

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).