Al het nieuws

Op de stranden aan de noordkust van Aruba, zoals hier op Dos Playa, ligt een dikke laag stinkend Sargassowier aan de rand van de zee.

arusargassumOpnieuw worden stranden op de Caribische eilanden overspoeld met Sargassum. De zeewierplaag deed zich voor het eerst voor in 2011 en kwam toen als een complete schok die iedereen verraste. Drie jaar later keerde het terug, in grotere hoeveelheden. Grote delen van het Caribisch gebied werden getroffen waaronder ook Bonaire en Aruba. Op beide eilanden werden grote opruimacties georganiseerd waardoor de vervuiling beperkte schade opleverde voor het toerisme en de natuur. De overtuiging van sommige deskundigen is dat in de Cariben op dezelfde manier rekening moeten houden met Sargassum als met orkanen. De autoriteiten bekijken of er een opruimactie moet worden georganiseerd.
Foto Marjanne Havelaar


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).