Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De regering heeft laten weten dat de aangekondigde verlaging van de dividendbelasting alleen dit jaar geldig is. Aandeelhouders betalen in 2019 geen 25 maar tien procent belasting over het uitgekeerde dividend.

arubabelastingSinds 1 januari zijn er enkele zaken veranderd op het gebied van de belastingen. De tarieven van de loon- en inkomstenbelasting zijn verlaagd, waardoor ongeveer 30.000 burgers onder het nultarief vallen. De meesten daarvan zijn gepensioneerden. Voor 25.000 anderen, met een salaris boven de 2.300 florin per maand is het tarief verlaagd. Ook de grondbelastingtarieven zijn veranderd, waardoor huiseigenaren met een woning waarvan de waarde onder de 500.000 florin ligt, minder hoeven te betalen dan voorheen.
De aangekondigde verlaging van de lasten voor het bedrijfsleven, blijken minder gunstig uit te pakken. Hoewel het tarief van de dividendbelasting omlaag is gegaan naar tien procent, benadrukt de regering nu, dat dit slechts voor dit jaar geldt. ,,We weten dat er bedrijven zijn die jarenlang geen dividend hebben uitgekeerd, vanwege de belastingen. Die kunnen nu profiteren van de tijdelijke belastingverlaging door al die achterstallige dividenden dit jaar tegen het gereduceerde tarief uit te keren”, aldus minister-president Evelyn Wever-Croes.
Bedrijven krijgen daarnaast te maken met hogere kosten voor de grondbelasting. Het tarief voor commercieel onroerend goed is verhoogd van 0,4 naar 0,6 procent.
In de loop van dit jaar komen er nog meer aanpassingen op belastinggebied. De regering studeert naar eigen zeggen nog op de plannen, maar laat doorschemeren dat de omzetbelasting per 1 juli wordt verhoogd. Volgens de premier leiden de plannen tot een ‘eerlijker en efficiënter belastingsysteem dat optimaal bijdraagt aan het oplossen van de financiële uitdagingen’.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).