Al het nieuws

 Van onze correspondent

Oranjestad - Minister-president Evelyn Wever-Croes is er niet in geslaagd om ontslagen bij het raffinaderij project te voorkomen.

citgo Dat meldde ze na een onderhoud met de directie van Citgo Aruba via WhatsApp.
,,Wij doen er alles aan om te voorkomen dat lokale mensen hun werk bij de raffinaderij verliezen. Mocht het toch zover komen, dan krijgen zij voorrang bij Directie Arbeid voor een nieuwe baan.” Eerder deze week was de premier nog optimistisch, maar daar was niet veel meer van over. ,,We kunnen helaas niets doen aan de situatie in Venezuela.”
Haar eerdere belofte om zich in te zetten voor de banen van de medewerkers van de raffinaderij staat haaks op haar weigering enkele weken geleden, om enkele hooggeplaatste mensen van Citgo te ontvangen, ‘omdat ze geen afspraak hadden’.
Volgens de vakbond voor oliewerkers, Iowua, gaat het om ongeveer veertig werknemers die hun baan kwijt zijn. Aangezien ook de contracten met de meeste aannemers zijn verbroken, vallen ook bij die bedrijven tientallen ontslagen. Een groep aannemers heeft juridische hulp ingeroepen, omdat ze al maanden niet betaald zijn door Citgo en tot deze week wel aan hun verplichtingen hebben voldaan.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.