Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - ,,De sancties tegen Citgo hebben geen gevolgen voor de voorraden benzine en ander brandstoffen op Aruba.” Dat stelt Alvin Koolman, de directeur van Refineria di Aruba (RdA).

Aruba,,Die kopen wij zelf in, niet de raffinaderij, ook al maken wij gebruik van de tanks op het raffinaderijterrein voor de op- en overslag.”
Koolman geeft aan dat RdA voldoende mensen in het management heeft om het werk met betrekking tot de brandstofvoorziening over te nemen, in het geval het werk zou worden neergelegd. Boy Anthony, voorman van Vakbond IOUWA (Independent Oil Workers Union of Aruba) dreigde vorige week het werk neer te leggen vanwege gebrek aan communicatie over de situatie in de raffinaderij, ook vanuit de overheid. ,,Zo’n staking zou ook gevolgen hebben voor vliegtuigen, want er zou dan geen brandstof meer worden aangeleverd”, aldus de vakbond.
Koolman noemt die oproep ‘onverantwoordelijk’. Volgens hem is het zeker niet zo dat Aruba door zo’n staking helemaal platgaat. ,,Een wilde staking is ook gevaarlijk omdat juist nu financiering nodig is om de tweede fase van het ombouwen van de raffinaderij te laten doorgaan. Je wil potentiele investeerders niet afschrikken”, aldus de directeur van RdA.
Koolman liet doorschemeren dat hij hoopt dat de situatie in Venezuela snel tot een oplossing komt, zodat de verbouwing van de installaties in San Nicolas kan worden afgerond.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).