Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - ,,De sancties tegen Citgo hebben geen gevolgen voor de voorraden benzine en ander brandstoffen op Aruba.” Dat stelt Alvin Koolman, de directeur van Refineria di Aruba (RdA).

Aruba,,Die kopen wij zelf in, niet de raffinaderij, ook al maken wij gebruik van de tanks op het raffinaderijterrein voor de op- en overslag.”
Koolman geeft aan dat RdA voldoende mensen in het management heeft om het werk met betrekking tot de brandstofvoorziening over te nemen, in het geval het werk zou worden neergelegd. Boy Anthony, voorman van Vakbond IOUWA (Independent Oil Workers Union of Aruba) dreigde vorige week het werk neer te leggen vanwege gebrek aan communicatie over de situatie in de raffinaderij, ook vanuit de overheid. ,,Zo’n staking zou ook gevolgen hebben voor vliegtuigen, want er zou dan geen brandstof meer worden aangeleverd”, aldus de vakbond.
Koolman noemt die oproep ‘onverantwoordelijk’. Volgens hem is het zeker niet zo dat Aruba door zo’n staking helemaal platgaat. ,,Een wilde staking is ook gevaarlijk omdat juist nu financiering nodig is om de tweede fase van het ombouwen van de raffinaderij te laten doorgaan. Je wil potentiele investeerders niet afschrikken”, aldus de directeur van RdA.
Koolman liet doorschemeren dat hij hoopt dat de situatie in Venezuela snel tot een oplossing komt, zodat de verbouwing van de installaties in San Nicolas kan worden afgerond.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.