Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Tientallen Venezolanen hebben woensdag op Aruba gehoor gegeven aan de internationale oproep voor steun aan oppositieleider Juan Guaidó, die zichzelf tot interim-president van Venezuela heeft uitgeroepen.

F21 ARU VenezolanenIn plaats van een gewelddadig protest zoals in hun geboorteland, was de manifestatie op Aruba er één van vooral blijdschap en hoop.
,,Hoop om ook te kunnen terugkeren naar hun land, om mee te helpen met de wederopbouw”, zo verklaarde vicevoorzitter van Vene-Aruba Solidaria, Luis Zarraga tegenover journaliste Sharina Henriquez van Caribisch Netwerk.
De Arubaanse overheid kan nog steeds geen cijfers geven van hoeveel Venezolanen er in de loop van de jaren naar Aruba zijn gekomen. Er wordt nog onderzoek gedaan. Volgens premier Evelyn Wever-Croes moet de situatie na dit eerste kwartaal bekend zijn. Het gaat vrijwel zeker om duizenden, die vooral in de illegaliteit verdwenen. 

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.