Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba Airport Authority (AAA) organiseerde onlangs de eerste Bouwbeurs voor het project Airport Gateway 2030.

bouwbeurs Dertien internationale bouwbedrijven woonden de beurs bij en hadden de mogelijkheid om contact te leggen met 55 lokale aannemers, leveranciers en verkopers.
Het evenement was georganiseerd als onderdeel van de voorbereiding op het aanbestedingsproces voor de bouw van de terminaluitbreiding, die eind februari van start gaat. Het belangrijkste doel van de beurs was om potentiële internationale bouwfirma's voor te stellen aan het bedrijfsleven en het overheidsbestuur op Aruba, in een poging voor internationale bouwbedrijven om bekend te raken met het zakendoen op Aruba. Het andere hoofddoel was ervoor te zorgen dat lokale bedrijven een belangrijke rol spelen in de bouwwerkzaamheden die zullen plaatsvinden in de komende jaren.
De opening van het evenement werd verricht door de premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes, die het belang van het Gateway 2030-project voor de toekomstige groei van het eiland en voor de economie van het land uiteenzette. Daarna sprak de minister van Ruimtelijke Ontwikkeling, Infrastructuur en Milieu, Otmar Oduber. Hij benadrukte hoe belangrijk duurzaamheid, groene bouwmethoden en verantwoorde groei zijn, voor het succes van het eiland. De opening werd gevolgd door een gedetailleerde presentatie van de belangrijkste elementen van het project, een presentatie over de belastingcodes en -procedures van Aruba en een bijdrage van Directie Arbeid en Directie Economische Zaken. Het geheel werd afgesloten met een netwerksessie, waarbij internationale en lokale bedrijven de kans kregen om informatie en contacten uit te wisselen voor toekomstige samenwerking bij het project.
Ook aanwezig waren de Beumer Group, de aanbieder van het nieuwe bagageleveringssysteem van de luchthaven, en het internationale bouwbedrijf Ballast Nedam, dat onlangs het contract met AAA heeft gekregen voor de bouw van de nieuwe utiliteitencentrale van de luchthaven en het hoofdgebouw van de beveiligingspoort, en toezicht houdt op de verplaatsing van de belangrijkste nutsvoorzieningen van de luchthaven. Dit project wordt uitgevoerd samen met lokale onderaannemers Bopel, CHS en Robertson.
,,We zijn ervan overtuigd dat de bouwbeurs een succesvol hulpmiddel is voor lokale en internationale bouwbedrijven om elkaar te ontmoeten en elkaar te betrekken bij het vormen van belangrijke nieuwe partnerschappen en om de noodzakelijke balans te vinden tussen internationale en lokale expertise die nodig is om een groot en complex bouwproject uit te voeren”, zei AAA-ceo James Fazio.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).