Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het College Aruba financieel toezicht (CAft) vindt dat de regering-Wever-Croes zich niet houdt aan de gemaakte afspraken.

arubaDe personeelskosten zijn gestegen en meevallers worden niet gebruikt voor het verlagen van de staatsschuld. Dat staat in het jongste advies naar aanleiding van de ontwerp-Landsverordening tot wijziging van de begroting 2018 (BW). In het kader van de aan het CAft voorgelegde aangepaste ontwerpbegroting 2018 heeft het CAft in juni van dit jaar in het hoor en wederhoortraject enkele belangrijke afspraken met Aruba gemaakt.
,,Vooral het door u gepresenteerde Beleidsplan Verlaging Personeelskosten (BVP) en de belofte dit plan direct te implementeren, vormde voor het CAft een belangrijke reden om destijds het hoor en wederhoortraject af te ronden. Het CAft heeft u bij meerdere gelegenheden verzocht de gemaakte afspraken te respecteren”, schrijft voorzitter Raymond Gradus aan MEP-minister Xiomara Ruiz-Maduro van Financiën.
Het CAft heeft geconstateerd dat de BW geen invulling geeft aan een aantal belangrijke afspraken die met het college zijn gemaakt. ,,Door de toename in de personeelslasten en het niet gebruiken van incidentele meevallers voor het verminderen van de staatsschuld draagt de onderhavige BW niet bij aan het doel te komen tot houdbare overheidsfinanciën. Uit de onderhavige BW blijkt bovendien niet dat er structurele maatregelen aan de kostenkant zijn genomen”, aldus Gradus.
In plaats van een structurele verlaging van de personeelskosten, zoals die ook door het CAft met de regering van Aruba is afgesproken en die noodzakelijk is om te komen tot houdbare overheidsfinanciën, nemen de personeelskosten in de gewijzigde begroting juist toe.

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.