Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba Airport Authority (AAA), heeft met de Beumer Group een contract gesloten voor het ontwerp en de installatie van een nieuw high-speed bagagetransport- en sorteersysteem. Het systeem is onderdeel van het Gateway 2030 uitbreidings- en moderniseringsprogramma van de luchthaven.

arubaairportDe gunning van de opdracht was onderdeel van een aanbestedingsproces waarbij de luchthaven een algehele oplossing voor bagageafhandeling beoordeelde die niet alleen de kapitaalkosten voor de installatie in overweging nam, maar de lopende onderhouds- en operationele kosten zorgvuldig evalueerde zodra het systeem in gebruik werd genomen.
Het contract met de Beumer Group omvat de installatie van een snel transport- en sorteersysteem met dubbele lus. Daarin is inbegrepen een volledig TSA-conform EDS-beveiligingssysteem en een Baggage Image Weight Identification System (Biwis) om het preclearance-proces voor de Verenigde Staten (VS) te stroomlijnen. De overeenkomst omvat ook een periode van doorlopend onderhoud en reserveonderdelen nadat het systeem in gebruik is genomen. Met het contract is een bedrag van 33 miljoen dollar gemoeid.
Het nieuwe bagageleveringssysteem (BHS) elimineert de eis om ingecheckte bagage terug te eisen en het tweede screeningproces voor passagiers te ondergaan dat momenteel wordt uitgevoerd voor reizigers richting de VS. Bovendien zal het nieuwe systeem ook toestaan dat Amerikaanse en niet-Amerikaanse vluchten worden uitgevoerd vanuit een check-in voor algemeen gebruik.
De installatie begint in het derde kwartaal van 2020 en de oplevering wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2021.
,,We zijn erg blij dat we deze belangrijke mijlpaal hebben bereikt”, zei James Fazio, ceo van AAA. ,,Het nieuwe bagageafhandelingssysteem vormt het belangrijkste onderdeel van het herontwikkelingsproject van de luchthaven en zal de modernisering en stroomlijning van veel van onze passagiersprocessen mogelijk maken, met name een aanzienlijk efficiëntere douaneoperatie in de VS, verbeterde screening van bagage en een efficiënter gebruik van de capaciteit van de incheckhal op de luchthaven.”


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).