Al het nieuws

 Van een onzer verslaggevers

Oranjestad - Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd, maar zeker is dat er in de nacht van maandag op dinsdag een vrouw is overleden aan boord van het cruiseschip Royal Princess.

cruiseschipVolgens Arubaanse media zou de vrouw overboord zijn gegooid door haar man en in een reddingsboot zijn beland. De vrouw overleefde de val niet.
Volgens getuigen kregen een man en een vrouw midden in de nacht ruzie op het Lido-dek, de 16e etage van het cruiseschip. De man zou de vrouw bij de keel hebben gegrepen en daarna overboord gegooid. De vrouw belandde evenwel in een van de reddingsboten die aan de zijkant van het schip hangen. Of dat verhaal klopt, kunnen de Arubaanse autoriteiten nog niet bevestigen.
Een en ander zou hebben plaatsgevonden onderweg van Curaçao naar Aruba. Het schip verliet Curaçao om 22.00 uur en het incident zou rond 4.00 uur hebben plaatsgevonden. Nadat duidelijk was dat er een dode was aan boord van het schip, bracht de kapitein direct de Arubaanse autoriteiten op de hoogte, zodat deze klaar zouden staan bij aankomst van het schip. Dat geschiedde om 7.27 uur en direct daarop gingen politie, recherche en forensisch experts aan boord om de situatie op te nemen. Passagiers moesten tot nader order aan boord blijven. Aangezien er veel camera’s aan boord van het schip zijn, heeft de politie goede hoop dat exact is geregistreerd wat er is gebeurd en hoe de vrouw over de reling is gegaan.
Tevens wordt er een autopsie gedaan, om te achterhalen aan welk letsel de vrouw in kwestie is overleden.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).