Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - ,,Ik behoor al sinds mijn achttiende bij de AVP en tot op de dag van vandaag ben ik politiek groen.” Dat verklaarde minister Otmar Oduber op vragen van de pers over het gerucht dat de onenigheid binnen het kabinet zo hoog zou zijn opgelopen, dat de minister is begonnen een eigen partij op te richten.
Gedurende het weekend meldden verschillende media dat het kabinet het hele weekend in spoedzitting bijeen was. Het zou gaan om crisisberaad, waarbij minister Oduber het vertrek zou hebben geëist van collegaministers Arthur Dowers van Justitie, Benny Sevinger van Ruimtelijke Ontwikkeling, Infrastructuur en Integratie en Mike de Meza van Economische Zaken, Communicatie, Energie en Milieu.
,,Ik laat mijn politieke beslissingen niet dicteren door de media”, zei de minister, die niet het achterste van zijn tong liet zien, want hij bevestigde noch ontkende dat er een gesprek had plaatsgevonden, noch of hij voorbereidingen treft voor het geval hij inderdaad de groene partij zou verlaten.
Het is een publiek geheim dat minister Oduber grote moeite heeft met het gebrek aan samenwerking tussen hemzelf en zijn collega’s als het om zaken gaat die het toerisme raken. Zo wil hij dat Dowers meer preventieve middelen inzet om de criminaliteit rond de hotels en de uitgaansgebieden te remmen. Hij ergert zich ook aan Sevinger die grond uitgeeft aan ontwikkelaars die er vervolgens een appartementencomplex op zetten. De Meza moet het ontgelden, omdat die zich heeft ingespannen voor de heropening van de raffinaderij, terwijl Oduber in Seroe Colorado bezig was met een groot hotelproject.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).