Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - ,,Ik behoor al sinds mijn achttiende bij de AVP en tot op de dag van vandaag ben ik politiek groen.” Dat verklaarde minister Otmar Oduber op vragen van de pers over het gerucht dat de onenigheid binnen het kabinet zo hoog zou zijn opgelopen, dat de minister is begonnen een eigen partij op te richten.
Gedurende het weekend meldden verschillende media dat het kabinet het hele weekend in spoedzitting bijeen was. Het zou gaan om crisisberaad, waarbij minister Oduber het vertrek zou hebben geëist van collegaministers Arthur Dowers van Justitie, Benny Sevinger van Ruimtelijke Ontwikkeling, Infrastructuur en Integratie en Mike de Meza van Economische Zaken, Communicatie, Energie en Milieu.
,,Ik laat mijn politieke beslissingen niet dicteren door de media”, zei de minister, die niet het achterste van zijn tong liet zien, want hij bevestigde noch ontkende dat er een gesprek had plaatsgevonden, noch of hij voorbereidingen treft voor het geval hij inderdaad de groene partij zou verlaten.
Het is een publiek geheim dat minister Oduber grote moeite heeft met het gebrek aan samenwerking tussen hemzelf en zijn collega’s als het om zaken gaat die het toerisme raken. Zo wil hij dat Dowers meer preventieve middelen inzet om de criminaliteit rond de hotels en de uitgaansgebieden te remmen. Hij ergert zich ook aan Sevinger die grond uitgeeft aan ontwikkelaars die er vervolgens een appartementencomplex op zetten. De Meza moet het ontgelden, omdat die zich heeft ingespannen voor de heropening van de raffinaderij, terwijl Oduber in Seroe Colorado bezig was met een groot hotelproject.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.