Al het nieuws

Van onze correspondent
Den Haag - De Raad van State van het Koninkrijk heeft gisteren in een besloten zitting afscheid genomen van zijn Arubaanse staatsraad mr. dr. A.G. (Mito) Croes.
Hem werd op eigen verzoek bij koninklijk besluit eervol ontslag verleend. Hij maakte sinds september 2014 voor Aruba deel uit van de Raad van State van het Koninkrijk. Na de vergadering volgde een drukbezochte receptie in het ‘Witte Paleisje’ waarna hij ook nog op het Arubahuis in het bijzijn van de Ipko-delegatie in het zonnetje werd gezet. Mito Croes heeft een indrukwekkende staat van dienst in het openbaar bestuur. Hij was onder meer minister in de eerste regering van het land Aruba na het verkrijgen van de status aparte in 1986.
Met het afzwaaien van Croes is geen van de Caribische landen vertegenwoordigd in het hoogste gezagscollege van het Koninkrijk. Na het vertrek van Robert Vornis ruim een jaar geleden is de Curaçaose regering er nog altijd niet in geslaagd een kandidaat voor te dragen die aan de vereiste kwalificaties voldoet. Hetzelfde geldt voor Sint Maarten dat al drie jaar geen eigen staatsraad meer heeft.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).