Al het nieuws

Na vechtpartij tussen voorzitter en vicevoorzitter
Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad/Oranjestad - Op Aruba is gisteren in de Staten commotie ontstaan nadat voorzitter Marisol Lopez-Tromp de vicevoorzitter van het parlement Chris Dammers ervan betichtte haar te hebben geslagen. Inmiddels heeft Lopez-Tromp bij de recherche aangifte gedaan tegen de vicevoorzitter, dat meldt <I>NoticiaCla<I>. Beiden zijn lid van regeringspartij AVP.
De Arubaanse nieuwswebsite maakt melding van een situatie die gisterochtend uit de hand is gelopen waarbij Dammers de Statenvoorzitter een klap in het gezicht zou hebben gegeven. In een video die vlak na het incident op social media werd verspreid, is de vermeende klap niet te zien. Wel is te zien hoe de vicevoorzitter wordt toegeschreeuwd door Lopez-Tromp en later door de man van Lopez-Tromp die dreigt de vicevoorzitter in elkaar te slaan. De Statenvoorzitter zegt in de video zelf dat Dammers haar met de vuist op haar kin zou hebben geslagen. De vicevoorzitter ontkent dit stellig en zegt haar ‘slechts’ te hebben geduwd.
Een andere versie van het verhaal is dat Dammers Lopez-Tromp met de vlakke hand in het gezicht zou hebben geslagen en weer een andere versie stelt dat de Statenvoorzitter Dammers zou hebben geduwd, waarop Dammers haar een klap zou hebben verkocht.
Zowel Lopez-Tromp als Dammers waren gisteren niet bereikbaar voor commentaar.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).