Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Oppositiepartij MEP feliciteert de Arubaanse gemeenschap met de heropening van de olieraffinaderij in San Nicolas. De gele partij is overigens van mening dat dit volledig te danken is aan de MEP en dan vooral Statenlid Glenbert Croes.
,,De MEP is altijd voorstander geweest van heropenen van de raffinaderij. Wijlen Betico Croes zei in zijn tijd al dat als er een procent kans was om de raffinaderij te heropenen - die was in 1985 ook tijdelijk dicht -, dat die kans dan met beide handen moest worden aangegrepen. Verder hebben we een protestactie georganiseerd voor de poort van Valero en daarmee hebben we een duidelijk signaal afgegeven.”
De inspanningen van de AVP om met een ontwikkelingsplan voor San Nicolas te komen voor het geval de heropening niet zou lukken, noemt de gele partij belachelijk. ,,Ze wilden de raffinaderij kwijt en in plaats daarvan hotels, winkels en musea.” Volgens de MEP is Glenbert Croes door zijn reizen naar Venezuela en zijn contacten daar, degene geweest die de heropening mogelijk heeft gemaakt en niet de commissie die daar bijna een jaar aan heeft gewerkt, na een motie van de Staten. ,,Dankzij de inspanningen van de MEP is Citgo naar de Arubaanse regering gestapt met het verzoek om de raffinaderij te mogen exploiteren. De heropening is dan ook volledig aan ons te danken.”


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).