Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Meer dan honderd jongeren gaan de komende maanden bij achttien stichtingen projecten uitvoeren. Ze werken mee op vrijwillige basis en de kosten worden gedragen door sponsors.
Het is het tweede jaar op rij dat een Feria Social wordt georganiseerd. Het idee komt van minister Paul Croes van Sociale Zaken, Jeugd en Arbeid. Die stelde vorig jaar geld ter beschikking uit zijn begroting om de projecten te realiseren. Het idee is om jongeren als een maatschappelijke stage te laten meedraaien in bestaande stichtingen. De jongeren doen ervaring op in het sociale veld en de organisatie krijgt de kans een project te laten doen dat wellicht zonder de hulp van enkele jonge mensen niet mogelijk was geweest.
Voor dit jaar is een iets andere benadering gekozen. Er zijn jeugdcoaches aangesteld die de organisaties ondersteunen bij de begeleiding van de jonge vrijwilligers. Het gaat om jonge mensen met leiderschapservaring of ouderejaars studenten. Elke deelnemende stichting heeft een jeugdcoach die helpt om een team jongeren bij elkaar te krijgen en het project begeleidt. Ze zijn afkomstig van jongerenorganisaties als Kiwanis Circle K, EPI Student Council en Heart Centered Leadership Foundation.
Bij de aftrap van Feria Social 2016 gaf elke stichting een korte presentatie van het uit te voeren project. Daarna werden de jeugdcoaches verdeeld onder de stichtingen. De komende drie weken gaan de jeugdcoaches teams van vijf vrijwilligers samenstellen. Ze krijgen daarbij ondersteuning van Cede Aruba. Scholen en andere organisaties worden verzocht hun medewerking te verlenen.
Van mei tot en met augustus leren de jongeren de organisaties kennen door af en toe mee te draaien met de reguliere activiteiten. Daarnaast worden de speciale projecten uitgevoerd. In september worden de projecten gepresenteerd tijdens een expo-evenement. Meer informatie is op te vragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of (+297) 5827666.
www.feriasocialaruba.org


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.