Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Behalve aan Plaza Betico Croes, wordt er ook hard gewerkt aan Plaza Padu, het nieuwe plein achter het bestuurskantoor. Beide pleinen moeten klaar zijn voor de viering van dertig jaar Status Aparte en veertig jaar Vlag en Volkslied, op 18 maart.
Minister Otmar Oduber van Toerisme, Transport, Primaire Sector en Cultuur zet alles op alles om Plaza Padu afgebouwd te krijgen. Momenteel is pas een klein stukje van het plein klaar en de rest bestaat uit een zandvlakte, omringd door restanten van de oude trottoirs en plantsoentjes.
Er is een bedrag van drie miljoen florin uitgetrokken voor het karwei, waaraan al geruime tijd met grote tussenpozen aan wordt gewerkt. Als het plein klaar is, wordt er een buste van Padu Lampe op geplaatst, de componist van het Arubaanse volkslied, Aruba Dushi Tera. Het kunstwerk, waarop Padu en zijn medecomponisten zijn te zien, wordt gefinancierd door het Tourism Product Enhancement Fund. Het plein speelt dan ook een rol in de promotie van het toerisme. Op loopafstand van de haven kunnen toeristen er terecht voor een bezoek aan Fort Zoutman of Cosecha, waar lokale kunstenaars aan het werk zijn. Op het plein zelf is een terras gevestigd.