Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het Openbaar Ministerie en het Korps Politie Aruba hebben onlangs een criminele organisatie opgerold, die zich bezighield met de handel en de verkoop van vuurwapens. De vuurwapens werden vermoedelijk uit Venezuela naar Aruba gesmokkeld.
Naar aanleiding van een tip zijn in de eerste week van november twee speciale onderzoeksteams gevormd, die zich concentreerden op de opsporing van de verkopers en de kopers van de vuurwapens.
Op 12 november werden de eerste vijf verdachten aangehouden. Bij huiszoekingen werden toen vier vuurwapens in beslag genomen. Op 19 november werden twee andere verdachten gearresteerd en twee vuurwapens in beslag genomen. Op 25 november is de laatste persoon aangehouden. Bij hem is een vuurwapen aangetroffen. Het onderzoek is inmiddels vrijwel afgerond.
Momenteel zitten de acht verdachten in detentie. Vijf van hen zijn de vermoedelijke verkopers van de vuurwapens. In totaal zijn acht vuurwapens in beslag genomen. De verdachten zijn Arubanen met de Nederlandse nationaliteit en Venezolanen.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).