Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Minister-president Mike Eman kreeg een vrij uniek cadeau tijdens zijn bezoek aan Den Haag begin december.
Na Emans toespraak voor het genootschap Nederland-Aruba, kondigde voorzitter Nico van Grieken een speciale gast aan. Als blijk van haar waardering voor Aruba, schonk mevrouw Smit-Bouwman de minister-president een historisch schilderij, dat werd geschilderd op Aruba in 1944 door de protestantse dominee van die tijd, Gerard Alers. Het schilderij was een geschenk aan haar ouders dat jaar, voor de viering van hun vijfentwintigste huwelijksverjaardag. Smit-Bouwmans vader was inspecteur van politie van het eiland in die dagen. ,,Mijn kinderen hebben geen relatie met Aruba, en dus heb ik contact opgenomen met het personeel van het Arubahuis en informeerde hen over het schilderij. Tot mijn verbazing werd ik uitgenodigd om het aan de minister-president in persoon te overhandigen.”
Het schilderij is een historische weergave van het uitzicht op Paardenbaai. Beeltenis van vissersboten op de baai en een stoomschip afgemeerd aan de Cornelis Hendrik Eman-kade, die werd vernoemd naar de overgrootvader van de premier, is het schilderij een nostalgische herinnering aan het eiland in de vroege dagen van de economische ontwikkeling.
De minister-president heeft de speciale gave met enthousiasme ontvangen. ,,Wat een fantastische verrassing. Ik ben erg trots op Aruba en de manier waarop het eiland het toerisme heeft ontwikkeld. Dit schilderij laat zien hoe ver we zijn gekomen.”
De premier beloofde om het schilderij terug te brengen naar Aruba, het land van herkomst, waar het in het Aruba Historisch Museum wordt getoond.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).