Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Er is geen enkel signaal dat Aruba in beeld is als doelwit voor een terroristische aanslag. Toch heeft de overheid in samenspraak met de Aruba Airport Authority (AAA) en andere relevante organisaties besloten de veiligheidscontroles op te schroeven tot niveau 1A.

Minister Otmar Oduber van Toerisme, Transport, Primaire Sector en Cultuur heeft vorige week een vergadering belegd met onder andere AAA, Aruba Ports Authority en de Veiligheidsdienst. Het ging om een regulier overleg, dat jaarlijks plaatsvindt. Oduber heeft bij die gelegenheid aangedrongen op extra waakzaamheid. Hij wil geen enkel risico nemen, gezien de grote hoeveelheid Amerikaanse toeristen die de komende weken naar ons eiland reizen. 

Jurgen Benschop, Chief Operating Officer van AAA begrijpt het standpunt van de minister. ,,Natuurlijk hebben we een goed veiligheidssysteem afgesproken met elkaar. Ons eigen personeel, maar ook dat van bedrijven die op de luchthaven moeten zijn, wordt gecontroleerd. Naar iedereen wordt een background check verricht, zodat we weten wie we binnenlaten. De luchthaven bestaat uit verschillende zones en niet iedereen kan overal komen. We hebben nu afgesproken om extra zorgvuldig te controleren, om vergissingen uit te sluiten."
AAA volgt de ontwikkelingen in vooral Europa op de voet. Luchthaven Reina Beatrix is immers een toegangspoort tot Europa. ,,Door zorgvuldig te zijn met controles en kritisch op het functioneren van het veiligheidssysteem, draagt AAA bij aan het beveiligen van de buitengrenzen van Europa", aldus Benschop.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).