Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Plaza Betico Croes ondergaat de komende maanden een grote opknapbeurt. ,,Volgend jaar viert Aruba dertig jaar Status Aparte en veertig jaar Vlag en Volkslied, dus nu is een goed moment om het plein waar we dat vieren in ere te herstellen”, aldus minister Otmar Oduber van Toerisme, Transport, Primaire Sector en Cultuur, tijdens een recent bezoek aan het plein.
Het gebouw met de grote koepel boven het podium is sinds de bouw, zo’n dertig jaar geleden, regelmatig geschilderd, maar verder is er niets aan gedaan. Het plein zelf is wel onderhouden, omdat anders de veiligheid van de bezoekers aan evenementen in gevaar zou komen. Op het plein worden culturele manifestaties gehouden ter gelegenheid van hoogtijdagen, concerten en andere evenementen.
,,Het is jammer dat vooral het gebouw in slechte staat is geraakt. Nu is het aan de beurt. Vijf jaar geleden is er onderhoud gepleegd aan het dak, maar een grote beurt is nu echt nodig”, aldus de minister.
Het is zijn bedoeling om het plein veel vaker dan nu het geval is te gebruiken voor evenementen. ,,Het gebouw staat nu leeg, maar we willen daar een multifunctionele ruimte in creëren, waar lessen en trainingen op cultureel gebied kunnen worden gehouden.” De backstageruimte wordt voorzien van airco, zodat artiesten zich optimaal kunnen voorbereiden op hun optreden.
Ook het plein zelf wordt onder handen genomen, om het een moderne, hedendaagse uitstraling te geven.
De directeur van de Directie Cultuur, Siegfried Dumfries, vergezelde minister Oduber bij diens inspectie. ,,Er zijn veel culturele groepen, die eigenlijk geen goede ruimte hebben om te trainen. Als die hier terechtkunnen, is er weer een probleem minder.”
Aan de mooie plannen kleeft nog wel één probleem: de financiering is niet opgenomen in de Begroting 2015, dus minister Oduber moet nog op zoek naar geld.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.