Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Oranjestad - Een aantal experts uit België heeft afgelopen week een training verzorgd voor politie en kustwacht op Aruba. Het zogenoemde K9-team van het politiekorps leerde daarbij onder andere nieuwe methodes voor het werken met politiehonden.
Ook de Kustwacht Dutch Caribbean, het Team Explosievenverkenners en de speciale eenheid van Aruba werden bijgepraat. De Belgische Dirk Lemmers - instructeur, coach en trainer van de hondenbrigade - was daarbij aanwezig. Op Aruba werkt de politie met honden als er veel mensen tegelijkertijd op de been zijn, bijvoorbeeld tijdens carnaval. Er werd tevens geoefend op de aanhoudingsprocedure.
Aan het einde van de week ontvingen leden van het K9-team, Raymond Lacle, Nehomar Croes, Dean Nicholson, Dayton Phillip, Vianney Coffie, François Robles den Medina, Richard Kramers (coördinator van de K9 Unit) en Jessica Texeira een bewijs van deelname.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.