Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Luis Almagro Lemes is de belangrijkste spreker tijdens de Green Aruba Conferentie die op 27 en 28 oktober wordt gehouden. Andere internationale sprekers zijn onder anderen Dymphna van der Lans, ceo van het Clinton Climate Initiate, Jules Kortenhorst, ceo van het Rocky Mountain Institute en Carbon War Room en Mark Lambrides die aan de World Bank verbonden is als senior energiespecialist in de Latijns-Amerikaanse en Caribische regio.
Lemes werd verkozen tot secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) op 18 maart 2015, met de steun van 33 van de 34 lidstaten. Bij het nemen van leiding van de OAS, kondigde hij aan dat een van de centrale thema's van zijn mandaat zal worden ‘meer rechten voor meer mensen’, en dat hij eraan zou werken de organisatie dichter bij de nieuwe realiteit in het halfrond te brengen en bij te dragen aan meer democratie, veiligheid en welvaart voor iedereen.
Almagro was minister van Buitenlandse Zaken van Uruguay van 2010 tot 2015 en heeft uitgebreide regionale en internationale ervaring. Daarnaast werd hij verkozen tot senator in de nationale verkiezingen in Uruguay in oktober 2014.
Zijn tijd aan het hoofd van de Uruguayaanse diplomatie werd gekenmerkt door activisme in de verdediging van de mensen- en burgerrechten op regionaal en mondiaal niveau, het inbrengen van Uruguay in niet-traditionele markten, de diversificatie van deze markten en de versterking van het imago van Uruguay als een democratische, rechtvaardige, tolerante en diverse samenleving, met steeds meer rechten voor meer Uruguayanen.
Almagro staat bekend als een consensusbouwer in de regio en een bestuurder van nieuwe initiatieven, zoals de bilaterale samenwerkingsprogramma’s op het gebied van wetenschappelijk-technische innovatie.
www.greenaruba.org


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).